Tuesday, March 12, 2013

Cat de important este interviul de angajare


Cat de important este interviul de angajare


Interviul de angajare este fundamental obtinerii unui loc de munca

Ati gasit o oferta si trebuie sa va prezentati la interviu. Indiferent ca este vorba despre un loc de munca in strainatate sau in tara, regulile interviului de angajare sunt aceleasi. Angajatorul si-a creat deja o prima imagine despre noi, cu ajutorul CV-ului, iar acum prin prezenta noastra trebuie sa confirmam datele prezentate.

Potentialul angajator iti poate adresa o serie de intrebari pe care le poti anticipa, si o serie de intrebari care pot prezenta situatii ipotetice si sunt legate strict de domeniul tau de activitate. In prima faza ti se poate cere sa povestesti in cateva cuvinte, despre tine. Este indicat ca in aceasta povestire sa faci referire la un aspect din experienta ta profesionala, si sa nu incerci sa te caracterizezi prin superlative.

De asemenea alte intrebari por fi de genul: care sunt atuurile si slabiciunile tale, ce planuri ai pentru cariera, de ce ai renuntat la vechiul loc de munca, de ce iti doresti acest loc de munca, daca esti dispus sa calatoresti in interes de serviciu si bineanteles daca ai intrebari.

La randul tau poti adresa intrebari referitoare la locul de munca ofertat, de ce a ramas pozitia respectiva libera, daca este nou-creata sau daca este temporara. Nu te sfii sa te interesezi de viitorul superior direct sau de viitoarele sarcini de serviciu pe care ar trebui sa la indeplinesti dupa angajare.

Pentru locuri de munca in strainatate sau Romania va invitam pe www.jobsalert.ro.

No comments:

Post a Comment