Friday, March 29, 2013

Muncitorii romani pe piata muncii din Anglia


Liberalizarea pietei muncii din Anglia, pentru muncitorii romani dornici sa emigreze la locurile de munca oferite de angajatorii britanici, au determinat realizarea unor previziuni cu privire la numarul emigrantilor, ce vor intra in Anglia, incepand cu ianuarie 2014.

Existenta acestor previziuni, nu doar ca este negata de catre ministrii britanici, dar rapoartele existente sunt in contradictie.

Se pare ca, un studiu realizat de “National Institute for Economic and Social Reserch”, in anul 2011, cu privire la numarul muncitorilor bulgari si romani interesati de munca in Anglia, nu ma este relevant, intrucat, acesta a fost realizat inainte de ridicarea restrictiilor din alte tari in ceea ce priveste piata muncii.

Muncitorii romani care sunt interesati de locurile de munca din strainatate, prefera in continuare sa plece la munca in Anglia, dar si de locurile de de munca din Italia, sau doresc sa se angajeze la munca in Spania.

Numeroase oferte de locuri de munca in Anglia, dar si toate regiunile din Marea Britanie, pot fi vizualizate pe platforma www.JobsAlert.ro, specializata in cautarea locurilor de munca in strainatate.

No comments:

Post a Comment