Wednesday, April 3, 2013

Romania promovata de o jurnalista din Anglia


Chiar daca incepand cu anul 2014, restrcitiile pe piata muncii din Marea Britanie vor fi ridicate pentru muncitorii romani, inca nu se stie un numar exact de muncitori romani care vor pleca la munca in Anglia, Irlanda, Scotia sau Tara Galilor.

De aceeasi parere este si Tessa Dunlop, jurnalista din Anglia si casatorita cu un roman.

"Am uitat, in mod convenabil, progresele pe care le-a facut Romania în ultimii 23 de ani. Presa britanica se axează pe cea mai dezavantajata minoritate din Romania, romii, însă admite foarte rar că 9.000 de medici si asistente lucreaza in sistemul britanic de sanatate. Atacul este crud si nedrept, insa vorbele circula repede si acum toata lumea stie ca restrictiile de munca vor fi ridicate incepand cu anul viitor. Marea Britanie si-a dat auto-gol. Chiar credem ca diatribele noastre grosolane, combinate cu amenintarile lipsite de vlaga ale lui David Cameron pe tema "turismului de beneficii sociale", ii vor descuraja pe potentialii imigranti? Nu iei o decizie importanta, precum plecarea din propria tara, pe baza titlurilor din tabloide sau unei declaratii politice", a declarant Tessa Dunlop, intr-un interviu pentru BBC.

Se pare ca aceasta campanie impotriva romanilor s-a întors impotriva britanicilor.

Pentru muncitorii romani care sunt in cautarea unui loc de munca in strainatate, Anglia se afla in continuare in randul preferintelor. Chiar daca imaginea muncitorilor romani este atacata in continuare, angajatorii britanici continua sa solicite forta de munca din Romania.

Pe platforma www.jobsalert.ro, sunt disponibile peste 1500 de locuri de munca in Anglia.

No comments:

Post a Comment