Saturday, June 15, 2013

Noi opotunitati de munca in Anglia si Marea Bitanie incepand cu 2014

Datorita acordului semnat intre Romania si Marea Britanie la intrarea in Uniunea Europeana., incepand cu 2014 cand se vor ridica restrictiile de piata muncii din Marea Britanie, noi oportunitati de munca in Anglia si Marea Britanie vor aparea pentru muncitorii romani care cauta locuri de munca in strainatate.

Se pare ca cetatenii britanici, se simt intimidati de un eventual val de muncitori romani care vor emigra in Marea Britanie. Acestia considera ca muncitorii romani vor face abuz de serviciile britanice de asistenta sociala, ceea ce este eronat, intrucat muncitorii romani care cauta locuri de munca in Anglia si Marea Britanie, sunt interesati doar de munca, fiind dispusi sa preste ore suplimentare de munca pentru a avea venituri lunare mai mari.

Ministrul de Interne britanic a declarat deja ca acordul semnat va fi respectat si mai departe ca spera sa fie luate masuri de limitare a abuzurilor ce pot surveni asupra sistemului de ajutor social britanic.

Desi majoritatea cetatenilor britanici sunt contra romanilor care doresc sa munceasca in Anglia si  Marea Britanie, angajatorii britanici sunt in cautare de forta de munca din Romania.

Angajatorii care doresc sa angajeze muncitori romani la locurile de munca din Anglia si Marea Britanie, au motivat aceasta preferinta, defavorizand muncitorii britanici, cu un raspuns simplu : “Noi conducem o afacere , nu o firma de caritate”. Acest raspuns denota faptul ca muncitorii britanici nu aplica la locuri de munca ce au salariile mai reduse, multi dintre muncitorii britanici  preferand sa continue sa primeasca ajutor social. Pentru muncitorii romani, salariile asa zis minime pe economie din Marea Britanie, reprezinta o suma mult mai ridicata decat ceea ce ar putea obtine in Romania, si de aceea muncitorii romani isi dau interesul la locul de munca,  fiind stimulati de venitul obtinut,  opus gandirii muncitorului britanic.


Nu uitati sa verificati locurile de munca din Anglia si Marea Britanie disponibile pe platforma de recrutare JobsAlert.ro, dedicata cautarii de locuri de munca in strainatate.

No comments:

Post a Comment