Friday, July 12, 2013

Barbatii imigranti ocupa mai multe locuri de munca in Anglia decat localnicii

Conform informatiilor oferite de cotidianul de origine britanica, The Daily Telegraph, se dazbate in continuare tema dedicata numarului de muncitori romani care vor emigra catre locurile de munca din Anglia si Marea Britanie. Din acest motiv se realizeaza tot mai multe rapoarte si sondaje pentru a estima cat mai exact numarul muncitorilor romani si straini ce vor emigra in Marea Britanie din ianuarie 2014.

Potrivit unui raport realizat de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) in ceea ce priveste Forta de Munca din Marea Britanie (Britain’s Labour Force Survey), se pare ca muncitorii imigranti de sex masculine ocupa mai multe locuri de munca in Anglia si Marea Britanie decat localnici. Conform raportului in perioada 2001 – 2012, procentul barbatilor de origine straina angajati la locurile de munca din Anglia si Marea Britanie, a crescut de la 72,3% la 76,9%, in comparatie cu barbatii nascuti in Marea Britanie si sunt angajati, procent ce a scazut de la 78,14% la 74,73%. O mare parte din barbatii imigranti angajati in Marea Brirtanie sunt muncitori romani.

Muncitorii romani sunt angajati la locurile de munca din Anglia si Marea Britanie, intrucat acestia sunt seriosi la locul de munca, motivati fiind de nivelul salarial din Marea Britanie, unde salariul minim pe economie este de aproximativ 5 ori mai mare decat cel din Romania.


O mare parte a ofertelor de locuri de munca in Anglia si Marea Britanie, oferite de angajatori si agentii de recrutare sunt disponibile muncitorilor romani prin intermediul agentiei JobsAlert, unde se primesc zilnic peste 1.000 de CV-uri. Agentia JobsAlert colaboreaza cu sute de angajatori si agentii de recrutare care cauta muncitori romani pentru locuri de munca in strainatate.

No comments:

Post a Comment