Friday, March 29, 2013

Muncitorii romani pe piata muncii din Anglia


Liberalizarea pietei muncii din Anglia, pentru muncitorii romani dornici sa emigreze la locurile de munca oferite de angajatorii britanici, au determinat realizarea unor previziuni cu privire la numarul emigrantilor, ce vor intra in Anglia, incepand cu ianuarie 2014.

Existenta acestor previziuni, nu doar ca este negata de catre ministrii britanici, dar rapoartele existente sunt in contradictie.

Se pare ca, un studiu realizat de “National Institute for Economic and Social Reserch”, in anul 2011, cu privire la numarul muncitorilor bulgari si romani interesati de munca in Anglia, nu ma este relevant, intrucat, acesta a fost realizat inainte de ridicarea restrictiilor din alte tari in ceea ce priveste piata muncii.

Muncitorii romani care sunt interesati de locurile de munca din strainatate, prefera in continuare sa plece la munca in Anglia, dar si de locurile de de munca din Italia, sau doresc sa se angajeze la munca in Spania.

Numeroase oferte de locuri de munca in Anglia, dar si toate regiunile din Marea Britanie, pot fi vizualizate pe platforma www.JobsAlert.ro, specializata in cautarea locurilor de munca in strainatate.

Monday, March 18, 2013

Ultimele locuri de munca in Anglia, martie 2013

Ultimele locuri de munca in Anglia, martie 2013.

In luna martie 2013 am observat o crestere sensibila a numarului de locuri de munca disponibile in Anglia.
Iata ultimele locuri de munca in Anglia:

Carer si Nurses UK

Tip contract:Sezonier
Numar posturi:10
Tara:Anglia
Oras:Cluj
Nivel cariera:Cu experienta
Salariul:Negociabil
Beneficii:Cazare, Masa, Transport
Data expirarii:03-04-2013

Agenti vanzari in mall Londra- FARA COMISION!

Tip contract:Cu norma intreaga
Numar posturi:15
Tara:Anglia
Oras:Londra
Nivel cariera:Incepator
Salariul:1000-2500 (GBP)
Beneficii:Altele
Data expirarii:31-03-2013

Anglia - spalatorie auto

 Tip contract:Cu norma intreaga
Numar posturi:50
Tara:Anglia
Nivel cariera:Necalificat
Salariul:600-800 (GBP)
Beneficii:Altele
Data expirarii:28-03-2013

Pentru mai multe oferte de munca in strainatate va invitam pe site-ul www.jobsalert.ro.

Tuesday, March 12, 2013

Cat de important este interviul de angajare


Cat de important este interviul de angajare


Interviul de angajare este fundamental obtinerii unui loc de munca

Ati gasit o oferta si trebuie sa va prezentati la interviu. Indiferent ca este vorba despre un loc de munca in strainatate sau in tara, regulile interviului de angajare sunt aceleasi. Angajatorul si-a creat deja o prima imagine despre noi, cu ajutorul CV-ului, iar acum prin prezenta noastra trebuie sa confirmam datele prezentate.

Potentialul angajator iti poate adresa o serie de intrebari pe care le poti anticipa, si o serie de intrebari care pot prezenta situatii ipotetice si sunt legate strict de domeniul tau de activitate. In prima faza ti se poate cere sa povestesti in cateva cuvinte, despre tine. Este indicat ca in aceasta povestire sa faci referire la un aspect din experienta ta profesionala, si sa nu incerci sa te caracterizezi prin superlative.

De asemenea alte intrebari por fi de genul: care sunt atuurile si slabiciunile tale, ce planuri ai pentru cariera, de ce ai renuntat la vechiul loc de munca, de ce iti doresti acest loc de munca, daca esti dispus sa calatoresti in interes de serviciu si bineanteles daca ai intrebari.

La randul tau poti adresa intrebari referitoare la locul de munca ofertat, de ce a ramas pozitia respectiva libera, daca este nou-creata sau daca este temporara. Nu te sfii sa te interesezi de viitorul superior direct sau de viitoarele sarcini de serviciu pe care ar trebui sa la indeplinesti dupa angajare.

Pentru locuri de munca in strainatate sau Romania va invitam pe www.jobsalert.ro.

Saturday, March 9, 2013

Importanta programelor au pair pentru muncitorii necalificati

Importanta programelor au pair pentru muncitorii necalificati

Locurile de munca au pair in strainatate sunt foarte cautate de catre muncitorii necalificati

Multi dintre romani sunt tentati de beneficiile oferite de pachetele salariale de la locurile de munca din strainatate.

Cei care doresc sa se acomodeze mai usor cu angajatorii straini dar si cu teritoriul unei tari straine, pot apela la programele au pair.

Schimbul cultural practicat de aceste programe ofera muncitorilor sansa de a aprofunda cunostintele unei limbi straine, de a primi un venit constant sub forma de “bani de buzunar” pentru munca prestata in interiorul unei familii gazda, ce se refera la activitati de menaj sau supravegherea copiilor.

Majoritatea angajatilor din acest domeniu, dupa indeplinirea sarcinilor din cadrul familiei, muncesc si la un alt loc de munca de pe teritoriul tarii respective.

Platforma www.JobsAlert.ro va pune la dispozitie numeroase oferte de locuri de munca in strainatate pe care le puteti accesa on-line in orice moment.

Friday, March 8, 2013

Femeile tot mai active in locurile de munca din domeniul politic



Femeile tot mai active in locurile de munca din domeniul politic



Femeia si munca sa este apreciata peste tot in lume cu ocazia Zilei Internationale a Femeii.

Dedicat acestei zile, a fost organizat un sondaj Eurobarometru, de catre Comisia Europeana cu privire la imaginea femeii pe piata muncii.

Se pare ca majoritatea participantilor din Romania, Irlanda, Suedia si Olanda sunt de parere ca femeile ar trebui incurajate sa ocupe locuri de munca in politica, in special cele din tarile ce sunt in curs de dezvoltare.

Femeile sunt predispuse prin munca prestata sa acorde o atentie marita pentru rezolvarea situatiilor conflictuale, apararea drepturilor omului, dar si crearea de noi locuri de munca.

La acest sondaj au participat peste 25.000 de cetateni din cele 27 state membre ale Uniunii Europene, si care au adus un omagiu pentru munca femeilor si prezenta acestora in societate.

JobsAlert Romania va pune la dispozitie numeroase articole locuri de munca si sfaturi utile pentru o cariera de succes. De asemenea va tinem la curent cu ultimele stiri locuri de munca.

Thursday, March 7, 2013

Marea Britanie va adopta masuri restrictive impotriva imigrantilor romani

Marea Britanie va adopta masuri restrictive impotriva imigrantilor romani

Romanii sunt ofertati pe piata muncii din Marea Britanie

Este cunoscut faptul ca piata muncii se va liberaliza odata cu ridicarea restrictiilor de la nivelul pietei muncii incepand cu ianuarie 2014.

Marea Britanie se pregateste sa intampine un nou val de emigranti ce vor avea acces la locurile de munca oferite de britanici prin adoptarea unor masuri ce vor impiedica abuzurile muncitorilor emigranti in ceea ce priveste sistemul sanatatii dar si cel social.

Romanii sunt in continuarea ofertati pe piata muncii de angajatorii briatnici, conform datelor oferite de JobsAlert.ro, care ne informeaza ca numai in Anglia sunt disponibile peste 2000 de locuri de munca, pentru romanii care doresc sa emigreze in aceasta tara.

Muncitorii romani vor avea acces la serviciile de sanatate precum si la locuintele sociale in functie de perioada de munca de pe teritoriul britanic si de contributivitate, conform contractului de munca.

Vizitati platforma www.JobsAlert.ro pentru a vizualiza locurile de munca din Anglia.

Wednesday, March 6, 2013

Locurile de munca pentru functiile de conducere solicita prezenta femeilor

Locurile de munca pentru functiile de conducere solicita prezenta femeilor

Femeile in functii de conducere sunt mai productive decat barbatii.

Evolutia locurilor de munca din ultimul timp, influenteaza productivitatea muncii prin cresterea solicitarilor de angajare pe functii de conducere adresate femeilor.

Functiile de CEO, se bucura de prezenta femeilor care ocupa astfel de locuri de munca, in defavoarea barbatilor.

Femeile nu numai ca sunt mult mai dedicate in realizarea obiectivelor de munca, dar au inceput sa ocupe locuri de munca ce pot fi considerate de unele persoane exclusive pentru barbati, cum sunt cele din domeniul constructiilor, al industriei petroliere, sau domeniul IT.

Pana in anul 2020 se pare ca numarul locurilor de munca din domeniul afacerilor, pana in anul 2015, vor fi ocupate de femei, in procent de pana la 30%, urmand ca pana in anul 2020 acestea sa predomine intr-un procentaj de pana la 40%.

Promovarea femeilor la locurilor de munca pentru functiile de conducere este sustinuta de Comisia Europeana, care doreste pentru functia de Comisar European, unul dintre aceste posturi sa fie ocupat de o femeie.

Va invitam sa vizualizati ofertele de locuri de munca in strainatate si in tara oferite de portalul www.JobsAlert.ro.

Friday, March 1, 2013

Creste productivitatea muncii prin evitarea unei mai mari greseli

Creste productivitatea muncii prin evitarea unei mai mari greseli

Productivitatea muncii scade daca exista conflicte la locul de munca intre angajati

Referitor la productivitatea muncii, multi cercetatori au initiat diferite studii de caz asupra conflictelor de munca.

Se pare ca un astfel de conflict nu numai ca pune in pericol productivitatea muncii, dar iti poate deteriora imaginea fata de angajator, dar si fata de colegii de munca.

Pentru ca locul tau de munca sa fie stabil este bine sa eviti discutiile conflictuale despre munca la locul de munca.

Unii participanti la un studiu de caz referitor la conflictele de munca, considera ca cele mai negative consecinte sunt pricinuite de conflictele de la locul de munca dintre doua femei. Participantele pot reprosa adeseori aspecte din viata personala colegei de munca, exprimandu-si opinia pe un ton ridicat, de multe ori folosind cuvinte jignitoare.

Conflictele de munca dintre doi barbati au cele mai mari sanse de rezolvare si nu afecteaza foarte mult productivitatea muncii.

Verifica in mod constant platforma www.JobsAlert.ro unde poti vizualiza articole locuri de munca utile pentru cariera ta, precum si numeroase locuri de munca in strainatate.