Tuesday, February 5, 2013

Interviul online, mijloc modern de intervievare a candidatilor

 Interviul online, mijloc modern de intervievare a candidatilor


Scapa de emotii cu interviul online

Nici un loc de munca nu poate fi obtinut fara sustinerea unui interviu in prealabil. De aceea multe dintre companiile multinationale fiind suprasolicitate de candidati atunci cand vin cu oferte pe piata muncii, utilizeaza ca metoda de departajare interviul online. Cu ajutorul interviului online se face economie in ceea ce privesc costurile necesare procesului de recrutare dar si a timpului alocat.

Nu uita ca ai nevoie de o camera web, microfon si casti iar angajatorul iti poate raspunde la toate intrebarile in timp real. In felul acesta impactul emotional nu este la fel de mare ca in sustinerea unui interviu clasic. Esti mult mai relaxat si poti analiza mai usor detaliile despre locul de munca ofertat. De cele mai multe ori scrisoarea de intentie nu ne scot in evidenta unele calitati ce ne-ar putea avantaja in obtinerea locului de munca. Asadar, chiar daca esti acasa angajatorul va fi atent la limbajul corpului, la felul cum raspunzi intrebarilor, dar si la imbracaminte. Si in interviul online, ca si in cazul celui clasic, eticheta trebuie respactata.
Daca este stabilita o ora fixa pentru sustinerea interviului online este bine sa nu intarzii, in felul acesta dand dovada de seriozitate.

De asemenea daca ti se va solicita trimiterea unor documente atasate fara a strecura vreun virus sunt sanse reale ca acest interviu sa decurga in favoarea ta.

Interviul online este practicat in general de companiile care ofera locuri de munca pentru postul de operatori telemarketing, help desk sau call-center.

In pregatirea pentru sustinerea unui interviu, platforma www.JobsAlert.ro vine in ajutor cu sfaturi dar si consultanta gratuita. Pentru locuri de munca in strainatate va recomandam JobsAlert.ro

No comments:

Post a Comment