Friday, June 21, 2013

Proceduri legale pentru locuri de munca vacante in Romania

Conform Codului Muncii, angajatorii care dispun de locuri de munca vacante au obligatia de a informa actualii angajati despre existenta acestor locuri de munca pentru a acorda tuturor anagajatilor sanse egale, in cazul in care aceste locuri de munca sunt compatibile cu pregatirea profesionala.

Daca un angajat isi pierde aceasta calitate, angajatorul este obligat prin lege sa ii propuna acestuia locurile de munca vacante ce se potrivesc angajatului din punctul de vedere al pregatirii profesionale.

Conform articolului 10 din Legea 76/2002, angajatorii care dispun de locuri de munca vacante au obligatia de a comunica locurile de munca vacante, agentiilor locale pentru ocuparea fortei de munca din judetul in care functioneaza societatea respectiva, in termen de 5 zile de la vacantarea acestora. In caz contrar, angajatorii pot primi o amenda cuprinsa intre 3.000 si 5.000 de lei. In felul acesta, muncitorii care sunt in evident agentiei pentru ocuparea fortei de munca si sunt compatibili pentru locul de munca vacant, se pot prezenta la angajator, in vederea angajarii.


Portalul JobsAlert.ro ofera numeroase locuri de munca in strainatate pentru muncitorii romani in conditii perfect legale, si ofera consultanta gratuita.

No comments:

Post a Comment